Предки їли і нам заповіли
Пам’ятати та зберігати традиції наших предків, це наш обов’язок.
Українська кухня неоднорідна і
надзвичайно різноманітна, – це цілий пласт національної культури. . Але є
страви, які вважаються нашим національним надбанням. Це – вареники і звичайно -
борщ. Вас не дивує, чому поряд із книгами по кулінарії стоїть художній твір
Івана Котляревського?
А саме тому, що Іван Котляревський у своїй поемі «Енеїда» найкраще розповів
про те, що їли наші предки. Видно, що автор добре знався на національних
стравах. До того ж показати характер і вдачу українців без їх ставлення до
народної кухні просто неможливо. Українці, як відомо, люблять посмакувати і
добре знають власну кухню..
«Тут їли різниї потрави,
І все з полив’яних мисок,
І самі гарниї приправи
З нових кленових тарілок:
Свинячу голову до хріну
І локшину на переміну,
Потім з підливою індик;
На закуску куліш і кашу,
Лемішку, зубці, путрю, квашу
І з маком медовий шулик.»
Я вважаю, що таке розмаїття кулінарних шедеврів свідчить про здоров'я і
міць української нації.
Ми із задоволенням слухали пісні та
вірші про нашу чарівну Україну її прекрасних людей від Світлани Денисової та
Світлани Шерстюкової.
А на завершення, як і годиться,
пригощалися українським борщем.
Немає коментарів:
Дописати коментар