понеділок, 19 вересня 2022 р.

 

Предки їли і нам заповіли

  Памятати та зберігати традиції наших предків, це наш обов’язок.

 Українська кухня  неоднорідна і надзвичайно різноманітна, – це цілий пласт національної культури. . Але є страви, які вважаються нашим національним надбанням. Це – вареники і звичайно - борщ. Вас не дивує, чому поряд із книгами по кулінарії стоїть художній твір Івана Котляревського?

                                              


А саме тому, що Іван Котляревський у своїй поемі «Енеїда» найкраще розповів про те, що їли наші предки. Видно, що автор добре знався на національних стравах. До того ж показати характер і вдачу українців без їх ставлення до народної кухні просто неможливо. Українці, як відомо, люблять посмакувати і добре знають власну кухню..

  «Тут їли різниї потрави,

І все з полив’яних мисок,

І самі гарниї приправи

З нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну

І локшину на переміну,

Потім з підливою індик;

На закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубці, путрю, квашу

І з маком медовий шулик.»

Я вважаю, що таке розмаїття кулінарних шедеврів свідчить про здоров'я і міць української нації. 

    


  Ми із задоволенням слухали пісні та вірші про нашу чарівну Україну її прекрасних людей від Світлани Денисової та Світлани Шерстюкової.

А на завершення, як і годиться,  пригощалися українським борщем.

 




 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар